Aktuelno

Uhapšena dvojica Avganistanaca, sumnjiče se za krijumčarenje migranata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/12/2023

-

18:15

Uhapšena dvojica Avganistanaca, sumnjiče se za krijumčarenje migranata
MUP Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija uhapsili su danas u blizini Graničnog prelaza Batrovci dvojicu avganistanskih državljana za koje postoji sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se na teritoriji Republike Srbije bavi krijumčarenjem iregularnih migranata.

U zajedničkoj akciji u kojoj su učestovali pripadnici Žandarmerije, Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i Službe za borbu protiv terorizma uhapšeni su Avganistanci N. A. i M. A, inače iregularni migranti, kod kojih je pronađena jedna automatska puška i 26 komada pripadajuće municije.

Uhapšenim avganistanskim državljanima određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju opsežan rad na identifikaciji i pronalaženju ostalih članova ove kriminalne grupe koju uglavnom čine državljani Avganistana.

MUP Srbije

 

Od početka akcije suzbijanja iregularnih migracija koja je po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića pokrenuta 27. oktobra, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 6.967 iregularnih migranata.

Detaljnim pretragama terena pronađeno je 38 automatskih pušaka, 13 pištolja i 3.723 komada municije različitog kalibra.

MUP Srbije

 

Više stotina policijskih službenika je kontrolisalo 292.627 vozila. Podneto je 45 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, 15 krivičnih prijava za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, devet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i više krivičnih prijava za druga krivična dela.

MUP Srbije

 

Osim toga, podneto je 787 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima i 404 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da sprovodi odlučne akcije u cilju suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi.

Komentari (0)

Srbija