Aktuelno

Student pretio kolegama na Filozofskom fakultetu: Uhapšeni negirao krivicu, tužilaštvo traži pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/12/2023

-

16:20

Student pretio kolegama na Filozofskom fakultetu: Uhapšeni negirao krivicu, tužilaštvo traži pritvor
Student pretio kolegama na Filozofskom fakultetu: Uhapšeni negirao krivicu, tužilaštvo traži pritvor - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Student Filozofskog fakulteta U.D. (19), uhapšen zbog sumnje da je upućivao pretnje profesorima i drugim studentima, negirao je danas izvršenje krivičnog dela, a tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor.

On je saslušan pred tužiocem Prvog onovnog javnog tužilaštva u Beogradu i u prisustvu branioca po službenoj dužnosti izneo odbranu negirajući izvršenje krivičnog dela, navodeći svoje viđenje događaja. 

Nakon date odbrane tužilaštvo je predložilo sudu da se prema  osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši krivična dela protiv života i dela kojim preti.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, naložiti psihijatrisko veštačenje osumnjičenog  i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će takođe javnost biti obaveštena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija