Aktuelno

Određen pritvor majci iz Zemuna: Ostavila malu decu samu u kući, nakon čega je izbio požar

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

19:52

Određen pritvor majci iz Zemuna: Ostavila malu decu samu u kući, nakon čega je izbio požar
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, danas je u prisustvu branioca, saslušana E.B. zbog sumnje da je 25.11. 2023 godine, u Zemunu izvršila četiri krivična dela u vezi sa zapuštanjem i zlostavljanjem maloletnog lica i njoj je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Reč je o krivičnim delima iz odredbe člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi sa krivičnim delom Kršenje porodičnih obaveza iz odredbe člana 196 stav 1 Krivičnog zakonika, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo. 

Kako se navodi, 25.11.2023. godine došlo je do požara u neuslovnom objektu koji je korišćen za stanovanje, a u kome su se u trenutku izbijanja požara sama nalazila njena četiri deteta starosti od tri do šest godina.

O njima je brigu, nakon požara, preuzeo Centar za socijalni rad Odeljenje Zemun, s obzirom da su roditelji dece bili nedostupni državnim organima. 

Osumnjičena je iskoristila svoje zakonsko pravo i u ovoj fazi postupka se branila ćutanjem, a Treći osnovni sud u Beogradu je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, prema istoj odredio pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija