Aktuelno

Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe službenog položaja, pribavili imovinsku korist od 1,79 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2024

-

19:45

Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe službenog položaja, pribavili imovinsku korist od 1,79 miliona dinara
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Uhapšeni su S. J. (52) iz Niša, bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i V. P. (44) iz Niške Banje, odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća "Biro za inženjerske delatnosti" u Nišu, saopštio je MUP.

S. J. se sumnjiči da je, krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom "Biro za inženjerske delatnosti" kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP "Urbanizam i izgradnja grada Vranja" za izradu projekta postavljanja semafora na  dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila. 

Na ovaj način je za firmu u kojoj je osumnjičeni V. P. odgovorno lice, pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.790.000 dinara, za koliko je oštećena obrazovna ustanova iz Niša. 

S. J. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će V. P. biti priveden tužiocu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija