Aktuelno

Uhapšen muškarac zbog poreske prevare i utaje: Oštetio budžet Srbije za 9,8 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2024

-

14:26

Uhapšen muškarac zbog poreske prevare i utaje: Oštetio budžet Srbije za 9,8 miliona dinara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lice osumnjičeno da je poreskom prevarom i utajom oštetilo budžet Srbije za više od 9,8 miliona dinara, lišeno je slobode, saopštila je danas Poreska uprava.

Kako se navodi, osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Kragujevac i inspektora za suzbijanje privrednog kriminala PU Smederevo, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Osumnjičeno lice je tokom avgusta meseca 2021. godine dostavilo na knjiženje tri lažna računa u ukupnom iznosu od 34.106.938 dinara sa iskazanim PDV-om od 5.684.489 dinara, koji su kasnije evidentirani u poslovnoj dokumentaciji privrednog društva i iskazani u podnetoj PDV prijavi kao prethodni porez, a za koji je neosnovano zahtevalo povraćaj PDV-a, navodi se u saopštenju.

Isto lice je, takođe, za vrednost lažnih računa neosnovano uvećalo troškove poslovanja i na taj način umanjilo osnovicu za obračun poreza na dobit, čime je izbeglo plaćanje poreza na dobit u iznosu od 4.119.601 dinar.

Lice lišeno slobode biće privedeno, uz zajedničku krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija