Aktuelno

Nestabilno i vetrovito vreme u Srbiji: Temperature između pet i 10°C

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

08:00

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Red sunca, red oblaka i jak severozapadni vetar. Tako možemo opisati današnji dan koji nam donosi smenu sunca i oblaka i naoblačenje sa kišom u večernjim satima.

Naša zemlja se i dalje nalazi između ciklona na severu i anticiklona na jugu što za posledicu ima nestabilno i vetrovito vreme. Severozapadni vetar i danas će biti pojačan i jak, dok će u Timočkoj krajini, ali i u južnim predelima dostizati brzinu do 60 km/h, navodi meteorološkinja Ljubica Gojković.

Vreme ostaje promenljivo. U većini mesta pretežno sunčano, dok će na istoku i jugoistoku biti sa nešto više oblaka. Maksimalna dnevna temperatura ostaje između pet i 10 stepeni, što je oko i malo iznad proseka za kraj januara. U večernjim satima sa severa nam stiže prolazno naoblačenje pa će tako kiša tokom noći prvo zahvatiti Vojvodinu, a u ranim jutarnjim satima padavinska zona će se premeštati preko južnih predela naše zemlje. Na planinama će i dalje padati sneg, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Padavine koje će tokom noći preći preko Srbije sutra sredinom dana prestaju, međutim oblaci ostaju. Tako će prvi dan vikenda obeležiti postepeno razvedravanje i lokalna nestabilnost. Osim oblaka u subotu će duvati olujni vetar.

Temperatura će se kretati do 8. podeljka, a osetniji pad temperature stiže nam u nedelju ujutro kada će temperatura ponovo biti oko nule. Prognostički modeli za narednu sedmicu najavljuju nešto stabilnije vreme, sa temperaturom od četiri do sedam stepeni.

Komentari (0)

Srbija