Aktuelno

Priveden Srbin kod Leposavića: Kad su ga pustili, morao da traži medicinsku pomoć

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/02/2024

-

12:32

Priveden Srbin kod Leposavića: Kad su ga pustili, morao da traži medicinsku pomoć
Printskrin/Tanjug video - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Srbina I.M. (1983.), pretukli su sinoć pripadnici Kosovske policije u Leposaviću nakon privođenja zbog saobraćajnog prekršaja, saznaje Euronews Srbija.

Nakon saslušanja I.M. je oslobođen. Zamenik direktora kosovske policije za region Mitrovica – Sever Veton Ešljani, rekao je medijima da  je I.M. priveden pa oslobođen, bez spominjanja da je u pitanju saobraćajni prekršaj i bilo kakvo nasilno ponašanje policajaca.  

"U selu Kajkovo kod Leposavića je priveden kosovski državljanin I.M., a na teret mu se stavlja krivično delo 'ometanje službenog lica pri obavljanju dužnosti'', rekao je Eljšani.  

Međutim, kako saznajemo, policajci su odmah nakon zaustavljanja bili drski i grubi prema I.M. i  odmah po zaustavljanju su ga istukli, zadavši mu nekoliko udaraca u predelu lica i ekstremiteta. Zbog toga je morao da se javi lekaru u Domu zdravlja u Leposaviću.

Podsetimo, ranije jutros, Ešljani je rekao i da su nakon saslušanja u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici dvojica privedenih Srba zbog navodnog poziva na otpor, pušteni na slobodu. Oni su prethodno privedeni tokom racije na četiri lokacije u gradu, zbog sumnje da su navodno učestvovali u distribuciji letaka u kojima se poziva na "otpor Kurtijevoj policiji".

"Posle obavljenog razgovora njih dvojica su pušteni iz policijske stanice. Na teret im se stavljaju dva krivična dela. Prvom, poziv na otpor i podsticanje na mržnju, a drugom poziv na otpor i nedozvoljeno držanje oružja", rekao je Eljšani za Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija