Aktuelno

Zatražen pritvor za vozača autobusa koji je na pešačkom prelazu udario maloletnicu

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

16:17

Zatražen pritvor za vozača autobusa koji je na pešačkom prelazu udario maloletnicu
Zatražen pritvor za vozača autobusa koji je na pešačkom prelazu udario maloletnicu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je sudu da se odredi pritvor vozaču autobusa koji je u petak izazvao nezgodu u kojoj je teško povređena maloletna L.Š. dok je prelazila pešački prelaz na raskrsnici u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 1. marta na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke na obeleženom pešačkom prelazu u kojoj je pešak maloletna L.Š. zadobila teške telesne povrede opasne po zivot, dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu izašao je na lice mesta radi vrsenja uvidjaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom.

Oštećena je prevezena u Urgentni centar, a vozač autobusa P.M. koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu po nalogu tužioca je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova. 

Vozač je alkotestiran na licu mesta i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni tužilac je naložio da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila, i da se izuzme video nadzor raskrsnice gde se dogodila saobraćajna nezgoda. 

Prošao na crveno i prednjom stranom autobusa udario maloletnicu

Iz krivične prijave Saobraćajne policije prozilazi da je osumnjičeni navedenog datuma oko 15 časova na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke na obeleženom pešačkom prelazu upravljajući autobusom gradskog prevoza ne pridržavajuci se saobraćajnih propisa prošao kolovoz dok je na semaforu bilo crveno svetlo za vozača, i na taj način prednjom stranom autobusa udario maloletnu L.Š. koja je prelazila pešački prelaz dok je na semaforu bilo zeleno za pešake, usled kog udarca je ona oborena na kolovoz i zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Osumnjičeni P.M je danas saslušan pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i u prisustvu izabranog branioca je negirao izvršenje krivičnog dela iznoseći svoje viđenje događaja.

Imajuci u vidu datu odbranu tužilaštvo je predložilo sudu da se prema  osumnjičenom odredi pritvor zbog zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoka-oštecenu kada zdravstveno bude moguće, svedoke očevice, naloziti saobraćajno tehničko veštačenje, medicinsko veštačenje i prikupiti eventualno dodatne materijalne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaveštena, zaključuje u saopštenju Prvo osnovno javno tužilaštvo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija