Aktuelno

Presuda za prebijanje ispred lokala u Novom Sadu: Osmorica osuđena na ukupno 46 godina robije

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

16:53

Presuda za prebijanje ispred lokala u Novom Sadu: Osmorica osuđena na ukupno 46 godina robije
Presuda za prebijanje ispred lokala u Novom Sadu: Osmorica osuđena na ukupno 46 godina robije - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas osam muškaraca na ukupno 46 godina i dva meseca zatvora zbog tuče 20. februara 2021. godine ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog, kada su dve osobe zadobile teške telesne povrede, a dve su lakše povređene.

Prvostepenom presudom zbog krivičnog dela teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u pokušaju Bojan Darabašić osuđen je na kaznu zatvora od 12 godina, Lazar Marković na deset i Nemanja Božić na 11 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu Marko Momić i Vladimir Simić su osuđeni su na kaznu zatvora od po dve godine i osam meseci, Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić na po dve i po godine, dok je Bojan Medić osuđen na dve godine i četiri meseca.

Ponovljeni postupak: Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo prvostepenu presudu

Ovo je druga prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.

Prvu prvostepenu presudu ukinuo je Apelacioni sud u Novom Sadu i naložio da se ponovi suđenje.

U ponovljenom postupku, sudsko veće je izvelo sve dokaze na jednom ročištu za glavni pretres, stranke i branioci su na sledećem izneli završne reči, nakon čega je sud, razrešivši sporna pitanja iz prethodno vođenog postupka, doneo novu presudu.

Okrivljenima je u izrečene kazne uračunato vreme koje su proveli u pritvoru, a Darabašiću, Markoviću i Božiću pritvor je produžen do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Istom presudom, sud je obavezao sve okrivljene da solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete oštećenima D. M. iznos od 720.000,00 dinara, M. P. iznos od 710.000,00 dinara i N. Š. iznos od 590.000,00 dinara, kao i da plate troškove postupka.

Tuča se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, a u kojoj su D.M. i N. Š. zadobili teške, a M. P. lakše povrede.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija