Aktuelno

Zaustavljen veliki požar na Staroj planini: Gorelo na stotinu hektara šume

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2024

-

16:04

Zaustavljen veliki požar na Staroj planini: Gorelo na stotinu hektara šume
Zaustavljen veliki požar na Staroj planini: Gorelo na stotinu hektara šume - Copyright Tanjug/RADIO KLUB PIROT

veličina teksta

Aa Aa

Veliki požar koji je sinoć u večernjim satima registrovan na Staroj planini, na veoma nepristupačnom mestu zvanom Dupni kamik, zahvaljujući reakciji pirotskih vatrogasaca ali i pripadnika Dobrovoljno vatrogasnog društva, lokalizovan je i pod kontrolom je, rečeno je Tanjugu u DVD Pirot.

U gašenju požara učestvovalo je dvadesetak vatrogasaca, kao i nekoliko pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pirota, kao i specijalna vozila jer je reč o veoma nepristupačnom terenu.

Vatra je gorela na oko 100 hektara pod niskim rastinjem i borovom šumom, a zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji vatrogasaca, sprečeno je širenje vatre, čemu je posebno pogodovao veoma jak vetar koji duva na Staroj planini celoga dana.

Tanjug

Na Staroj planini svake godine izbije veliki broj požara, a najveća vatrena stihija dogodila se 2007. godine, kada je vatra gorela na preko 2.000 hektara površine na veoma nepristupačnom terenu, pa se u gašenje požara uključio i ruski vatrogasni avion Iljušin, koji je ugasio ogromnu vatrenu stihiju na ovoj planini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija