Aktuelno

VJT u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u slučaju smrti brata osumnjičenog za smrt Danke Ilić (2)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2024

-

10:59

VJT u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u slučaju smrti brata osumnjičenog za smrt Danke Ilić (2)
VJT u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u slučaju smrti brata osumnjičenog za smrt Danke Ilić (2) - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je danas da je, nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti D. D. brata brata osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

U saopštenju se dodaje da je to urađeno u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja i da se VJT iz tih razloga nije oglašavalo u vezi slučaja.

Podsećamo, VJT je 22. aprila saopštilo da je primilo obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu o izvršenoj odbukciji tela.

U saopštenju je navodeno da će obdukcioni zapisnik u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu sa odredbama zakona, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pojedini mediji objavili su prošle sedmice vest da je odbukcija pokazala da je brat osumnjičenog za ubistvo, koji je preminuo tokom policijskoj zadržavanja, preminuo nasilnom smrću.

D. D. je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru, gde je bio u svojstvu osumnjičenog da je pomogao svom bratu da sakrije telo dvogodišnje devojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

 

 

Komentari (0)

Srbija