Aktuelno

Policija u Smederevu zaplenila skoro 500 litara goriva bez dokaza o poreklu, sumnja se da je prodavan na crnom tržištu

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2024

-

16:13

Policija u Smederevu zaplenila skoro 500 litara goriva bez dokaza o poreklu, sumnja se da je prodavan na crnom tržištu
Policija u Smederevu zaplenila skoro 500 litara goriva bez dokaza o poreklu, sumnja se da je prodavan na crnom tržištu - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom i Poreskom policijom, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz okoline Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeno skladištenje robe i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, saopštila je Policijska uprava Smederevo.

Policijski službenici su, u pomoćnim prostorijama osumnjičenog, pronašli oko 475 litara dizel goriva bez dokaza o poreklu, koje je on, kako se sumnja, preprodavao na crnom tržištu.

Od osumnjičenog je privremeno oduzeto i 223.500 dinara i 3.445 evra, za koje se osnovano sumnja da potiču od prodaje naftnih derivata, kaže se u saopštenju.

Nakon što je Republička tržišna inspekcija sprovela uzorkovanje i proveru, utvrđeno je da gorivo ne sadrži potrebne markere i da je stranog porekla, odnosno da nije legalno nabavljeno u Republici Srbiji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija