Aktuelno

Proširena istraga - određen pritvor četvorici osumnjičenih za pripadnost Belivukovoj grupi

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2021

-

13:10

Proširena istraga - određen pritvor četvorici osumnjičenih za pripadnost Belivukovoj grupi
Proširena istraga - određen pritvor četvorici osumnjičenih za pripadnost Belivukovoj grupi - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni sud u Beogradu odredio je kasno sinoć pritvor do 30 dana za četvoricu osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u petak.

Pritvor je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal određen za M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22) zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, ponoviti krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti.

Protiv jednog osumnjičenog postupak će nastaviti Više javno tužilaštvo u Beogradu, jer je u vreme izvršenja krivičnog dela bio maloletan, a za još jednog od uhapšenih u petak tužilaštvo nije tražilo pritvor, potvrđeno je Tanjugu.

Protiv rešenja o određivanju pritvora osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana, saopštio je sud.

Ova četvorica se naredbom o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal terete za krivično delo otmica.

Uhapšeni u petak - zaplenjeni pištolji, puške, narkotici...

Oni su uhapšeni u petak u koordiniranoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju MUP-a nakon hapšenja se navodi da su u pretresu stanova osumnjičenih zaplenjeni dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih 20-ak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela istraga je pokrenuta u februaru.

Svima je produžen pritvor zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, kji prema poslednjoj odluci suda može da im traje do 2. avgusta.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi". Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

E-Stock/Stanislav Nedelja

 

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za tri teška ubistva.

Nedavno u Ritopeku pronađena mašina za meso

Nedavno je, u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i M.B. (36), M. B. (32) i V.G. (36), M.T. (33), F.I. (29), S.L. (35), B.K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D.T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M.A.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija