Aktuelno

Euronews Srbija saznaje: Bjelogrliću pritvor do 48 sati, sutra izlazi pred tužioca

Komentari

Autor: Jovan Đurić

23/08/2021

-

12:12

Euronews Srbija saznaje: Bjelogrliću pritvor do 48 sati, sutra izlazi pred tužioca
Dragan Bjelogrlić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić zadržan je u pritvoru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, saznaje Euronews Srbija.

Mediji su jutros objavili da je Bjelogrlić fizički nasrnuo u niškom hotelu "Ambasador" na reditelja Predraga Gagu Antonijevića. Antonijević je za Euronews Srbija potvrdio da je došlo do incidenta, a na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kako Bjeloglić prilazi Antonijeviću i zadaje mu udarce. 

Twitter/@Pluton45873221

 

Bjelogrlić je, kako je za Euronews Srbija rečeno u Tužilaštvu, zadržan do 48 časova. 

"Jutros oko 04.00 sata, u niškom hotelu Ambasador, glumac Dragan Bjelogrlić napao je reditelja Predraga Gagu Antonijevića. Tom prilikom, Antonijević je zadobio telesne povrede", rečeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu za Euronews Srbija.

Bjelogrlić je po nalogu tužilaštva zadržan 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Euronews/Ljiljana Pavlović

Dragan Bjelogrlić

On će, kako se dodaje, sutra biti doveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, gde će se odlučiti o daljim koracima u njegovom slučaju.

Direktor festivala: Na nadležnima je da utvrde šta se dogodilo

Direktor Filmskih susreta, povodom kojih su Bjelogrlić i Antonijević boravili u Nišu, rekao je da se savet festivala okupio kako bi zauzeli zajednički stav povodom incidenta u hotelu 'Ambasador'.

"Složili smo se da se taj događaj dogodio na marginama festivala i da kao takav nema veze sa nama", rekao je Srđan Savić za Euronews Srbija.

"Mi smo trenutno na redovnoj konferenciji za štampu i Festival se nastavlja, a na nadležnim organima je da utvrde šta se desilo i zašto se desilo i mi u njih imamo puno poverenje", dodao je Savić, naglasivši da niko od članova Saveta u tom trenutku nije bio u hotelu "Ambasador".

On je takođe rekao da su i Antonijević i Bjelogrlić, kao istaknute ličnosti u svetu filma, uvek dobrodošli na Filmskim susretima, ne želeći da spekuliše o razlozima zbog kojih je sukob između reditelja nastao.

Oglasila se i ministarka kulture Maja Gojković koja je osudila napad na Predraga Antonijevića. 

"Lično sam potresena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Bjelogrlića prema reditelju filma 'Dara iz Jasenovca'. Nakon snimaka napada koje sam, kao i čitava naša javnost, imala prilike da vidim, razgovarala sam sa Antonijevićem, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu i koji je bio vidno potresen zbog ovakvog divljačkog napada", rekla je Gojković, saopštilo je Ministarstvo. 

Noćas oko 04.00 sata došlo je do fizičkog sukoba dve osobe u niškom hotelu "Ambasador", potvrđeno je za Euronews Srbija u niškoj policiji. Reditelj Predrag Gaga Antonijević je u izjavi za Euronews Srbija rekao da je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić fizički nasrnuo na njega. 

"Sve što su mediji preneli da se desilo tačno je", rekao je kratko Antonijević i dodao da je u bolovima i da ne može da razgovara. 

Potom se na društvenim mrežama pojavio i snimak incidenta u kome se vidi kako Bjelogrlić prilazi Antonijeviću koji je sedeo u restoranu sa još nekoliko ljudi, zadaje mu udarac u glavu, a potom i još nekoliko udaraca, pre nego što su ih okupljeni razdvojili. 

U niškoj policiji su ranije jutros rekli da se radi na utvrđivanju okolnosti ovog slučaja. 

Komentari (0)

Srbija