Aktuelno

Bjelogrlić: Žao mi je što sam naseo na provokacije Antonijevića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2021

-

13:33

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić rekao je nakon što je saslušan u tužilaštvu u Nišu i nakon što mu je ukinuta mera pritvora, da mu je "žao što je naseo na provokacije Predraga Antonijevića koje traju više od godinu dana". 

"Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na divne događaje u Nišu", rekao je Bjelogrlić novinarima.

Dodao je: "Žao mi je što sam to uradio". 

On je rekao da se nije uputio ka Antonijeviću dok su sedali u lobiju hotela, već da je krenuo u WC. 

"Tek na njegovo dobacivanje sam reagovao. Toliko i hvala", naveo je Bjelogrlić. 

On se pre toga zahvalio ljudima iz tužilaštva i, kako je rekao, divnim policajcima Niša. 

"Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da je u najtežim trenucima ovaj grad uz mene. Zahvaljujem im se što su bili profesionalni, što nisu podlegli pritiscima i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo", rekao je i napomenuo: "To što se zaista desilo nije ono što su pisali režimski tabloidi". 

Njegov advokat Goran Draganić je rekao novinarima da je postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu vođen profesionalno i kvalitetno, 

"Moram da kažem da je bilo otežano raditi nakon jučerašnjeg nezapamćenog medijskog linča koji je vođen od strane tabloida", rekao je Draganić i dodao da ga raduje što je ukinuta mera zadržavanja. 

On je rekao i da kod Bjelogrlića nisu nađene nikakve psihoaktivne supstance i nedozvoljene količine alkohola. 

Sledeći koraci ispitivanje oštećenog i svedoka

Bjelogrlić je danas salušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnje da je nekoliko puta udario reditelja Predraga Antonijevića u hotelu "Ambasador", gde su se zatekli tokom 56. Filmskih susreta. Njemu je ukinuto zadržavanje i biće pušten na slobodu.

Dragan Bjelogrlić je saslušan u svojstvu osumnjučenog i priznao je izvršenje dela, rekao je za Euronews Srbija zamenik portparola Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

"Izrazio je žaljenje zbog izvršenog krivičnog dela, pa se ne predlaže pritvor protiv njega", naveo je Stanojević i istakao da se nastavlja prikupljanje drugih dokaza i da počinje postupak. 

Kako kaže, sledeći korak je ispitivanje oštećenog, a zatim će se ispitivati i svedoci.

"Postoji mogućnost i da se izvrši veštačenje telesnih povreda na oštećenom, kao i da će se prikupljati još neki dodatni dokazi, ukoliko tužilac bude smatrao da ima potrebe za tim", rekao je Vladimir Stanojević. 

Bjelogrlić je osumnjičen za krivično delo nasilničko ponašanje.

Komentari (0)

Srbija