Aktuelno

Euronews.rs krenuo sa radom

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2021

-

12:40

Euronews.rs krenuo sa radom
Euronews.rs krenuo sa radom - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Informativni kanal Euronews Srbija lansirao je danas svoj sajt i započeo emitovanje dnevnih vesti iz zemlje i inostranstva.

Euronews Srbija čine televizija i digitalna platforma koje će u sinergiji proizvoditi najaktuelniji sadržaj na tržištu i tako doprineti raznolikosti celokupnog višejezičkog i multikulturnog uređivačkog bogatstva brenda Euronews.

Na adresi Euronews.rs čitaoci će svakog dana moći da saznaju najnovija dešavanja iz svih sfera društva u Srbiji, Evropi i svetu. Osim tekstualnog, Euronews.rs će obilovati i bogatim sadržajima iz televizijske produkcije - prilozima, emisijama i ekskluzivnim pokrivanjima događaja. 

“Ideja vodilja u kreiranju portala Euronews.rs je bila sinergija dva velika sistema kao što su televizija i digital. Bićemo drugačiji, otvoreni za sve poglede, vesti i promišljanja sveta u kome živimo. Želja cele redakcije je da osvojimo publiku vestima koje su beskompromisne i objektivne, kao i da postanemo prvo mesto na kojem će se čitaoci informisati svakog dana“, izjavila je direktorka sektora za digitalne medije u Euronews Srbija Jasmina Koprivica. 

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

 

Digitalni i televizijski tim čini ekipa profesionalaca sa višegodišnjim iskustvom i željom da Srbiji donese nešto novo i drugačije, ali i koja razume koliko je važna veza televizije i digitala. Euronews Srbija je 9. maja počela sa emitovanjem svog signala preko Pay TV platformi. Televizijska redakcija vredno radi na kreiranju programa koji uskoro počinje sa emitovanjem, kada će lansiranje Euronews-a u Srbiji biti kompletirano. 

"Euronews u Srbiji ima isti cilj kojem matična kuća u Lionu teži već 28 godina, da omogući ljudima da formiraju sopstveno mišljenje na osnovu više različitih argumenata, mišljenja i tačaka gledišta. Dakle, reći ćemo vam šta se dogodilo, koja su moguća tumačenja, ali ne i šta da vi mislite o tome. Takva uređivačka politika važi kako za televiziju, tako za digitalno izdanje Euronews-a i te dve platforme naše kuće su tesno povezane i uređivački, i organizaciono. Sajt nam je veoma važan jer shvatamo da je mlađoj publici prijemčiviji od televizije. Takođe se i dalje vidi, a predstavlja i kanal emitovanja televizije. Zato smo u digitalnoj redakciji okupili najbolje novinare iz raznih medija i oni će publici ponuditi privlačan, moderan, ali i pristojan sadržaj", ističe glavni i odgovorni urednik Euronews Srbija, Bojan Brkić.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Misija portala i televizije jeste da pruže nefiltrirano i nepristrasno novinarstvo zasnovano na činjenicama. U duhu ideologije Euronews-a da su svi pogledi bitni, cilj portala neće biti da mami klikove pristrasnošću i senzacionalizmom. Fokusirajući se na činjenice, ideje i rešenja, novinari portala Euronews.rs će nastojati da budu kredibilni, jasni i empatični.

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. U pitanju je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.

Komentari (0)

Srbija