Aktuelno

Sutra presuda Neđeljku Đuroviću: Tužilac traži maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo studenta

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

13:24

Sutra presuda Neđeljku Đuroviću: Tužilac traži maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo studenta
Sutra presuda Neđeljku Đuroviću: Tužilac traži maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo studenta - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu Neđeljku Ðuroviću (31), koga mediji nazivaju "ubica sa Tvitera", povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.


Ðuroviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način, a tužilac je za njega tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Optuženi sa druge strane tvrdi da nije on počinio ubistvo, a u završnoj reči je rekao da je mnogo toga čuo o sebi tokom suđenja i da ne zna kako od toga da se brani.

"Svestan sam da ću na kraju ja biti kriv za sve", rekao je tada.

Tužilaštvo smatra da je Ðurović u noći zločina izašao na ulicu sa nožem u ruci, rešen da nekoga ubije. Slučajno je naleteo na Mileusnića, koga nikada ranije nije video u životu, i izbo ga.

Ðurović, međutim, od početka suđenja negira da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Komentari (0)

Srbija