Aktuelno

Neđeljku Đuroviću 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

14/09/2021

-

11:25

Neđeljku Đuroviću 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića
Instagram - Copyright Instagram

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Ðurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5:50 sati.

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem, zbog čega ga je sud osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prohvatio njegovu odbanu u kojoj je negorao da je on izvršio ubistvo, već svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Ðurović je presudu saslušao mirno stojeći dok su dva stražara bila oko njega, ali je nakon toga pitao sudiju da li može i on nešto da kaže. Sudija mu je odgovorila da za to sada nije ni vreme ni mesto.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

E-Stock/Miloš Rafailović

 

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sedišta Višeg suda u Beogradu, da sačekaju presudu.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim", a doneli su i transparent na kom piše "pravda za Miloša".

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, obučen skroz u crno, Goran Mileusnić.

Tužilaštvo tražilo maksimalnu kaznu

Ðurović, koga mediji zovu "ubica sa Tvitera", osuđen je za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo na podmukao način, a tužilac je za njega tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Optuženi je tvrdio da nije on počinio ubistvo, a u završnoj reči je rekao da je mnogo toga čuo o sebi tokom suđenja i da ne zna kako od toga da se brani.

"Svestan sam da ću na kraju ja biti kriv za sve", rekao je tada optuženi.

Tužilaštvo smatra da je Ðurović u noći zločina izašao na ulicu sa nožem u ruci, rešen da nekoga ubije.

Kako je navedeno tokom istrage, slučajno je naleteo na Mileusnića, studenta iz Čačka koga nikada ranije nije video, i izbo ga.

Facebook.com

Miloš Mileusnić

To se desilo oko šest časova ujutru, u hodniku zgrade u kojoj je Mileusnić živeo sa cimerom.

Mileusniću je naneto više ubodnih rana nožem, ali je uspeo da otključa vrata i uđe u hodnik višespratnice u kojoj je iznajmljivao stan.

Hitna pomoć i policija ubrzo su stigle na mesto napada, ali uprkos tome, mladić je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Ðurović je od samog početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je uhapšen ubrzo nakon zločina, i od tada je u pritvoru.

Komentari (0)

Srbija