Aktuelno

Danas pripremno ročište za ponovljeno suđenje osumnjičenom za ubistvo u klubu "Tilt"

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2021

-

08:00

Danas pripremno ročište za ponovljeno suđenje osumnjičenom za ubistvo u klubu "Tilt"
Danas pripremno ročište za ponovljeno suđenje osumnjičenom za ubistvo u klubu "Tilt" - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas treba da bude održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje M.T. povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt" u decembru 2015. godine gostu kluba S.V. naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.


Inače, M.T. je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ponovljeno suđenje

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je letos ukinuo prvostepenu presudu kojom je M.T. u aprilu bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda S.V., koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja M.T. je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je S.V. umro od udarca u stomak koji mu je zadao M.T. ili usled drugih okolnosti.

S.V. je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba "Tilt".

M.T. je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Komentari (0)

Srbija