Aktuelno

Nestala tročlana porodica iz Aleksinca, rođaci: U nedelju im se gubi trag, auto snimljen kod perionice na putu ka kući

Komentari

Autor: Euronews Srbija, 24seda

29/09/2021

-

14:12

Nestala tročlana porodica iz Aleksinca, rođaci: U nedelju im se gubi trag, auto snimljen kod perionice na putu ka kući
Nestala tročlana porodica iz Aleksinca, rođaci: U nedelju im se gubi trag, auto snimljen kod perionice na putu ka kući - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Tročlana porodica iz Aleksinca, nestala je u nedelju, a nestanak je prijavljen policiji, potvrđeno je za Euronews Srbija. Policija je kasnije danas saoštila da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Aleksincu intenzivno tragaju za tročlanom porodicom, navodeći da su poslednji put viđeni 26. septembra u selu Žitkovac, odakle su se svojim "folksvagenom pasat" uputili ka Aleksincu.

Vlasniku menjačnice u Aleksincu Goranu Đokiću (57), njegovoj supruzi Gordani (56) i ćerki Lidiji (25) svaki trag gubi se u nedelju uveče, a kako prenosi 24sedam, nestanak je policiji prijavila rodbina nakon što se od nedelje nisu javljali na telefon.

Taj dan su, kako je rekla rođaka porodice Verica Đokić, poslednji put bili aktivni na viberu.

"Bili su kod majke na večeri u nedelju i od nje otišli oko 12 sati uveče. U ponedeljak smo ih pozvali na fiksni telefon i niko se nije javio. Juče smo ih opet zvali tri puta i niko se nije javio. Kada sam došla s posla kući pozvala sam ih na mobilni i nisu se javili. Moja ćerka je otišla do njihove radnje, ali nikog nije bilo tamo. Potom smo otišli u policiju da prijavimo njihov nestanak",  kaže Verica Đokić, rođaka porodice.

Kako je rekla, u stanu nema nikoga, a niko od njih nije najvljivao da će nekuda da otputuju na neko vreme.

"Bili smo do njihovog stana i tamo je sve zaključano, a kola nema. Nemamo nikakvu predstavu o tome šta bi moglo biti u pitanju, nisu pominjali da će ići na letovanje ili bilo gde drugde. Čak i da jesu otišli, čudno je da se ne jave", dodaje Đokić.

Novica Aritonović, brat nestale žene rekao je novinarima da se porodici trag izgubio između Moravca i Aleksinca.

"Poslednji put ih je snimila kamera kod perionice, a njihov automobil je prošao tu u nedelju. Ne znamo da li su uopše stigli do stana, jer im se nakon toga gubi svaki trag", rekao je on, dodajući da su ranije imali običaj često da putuju, ali da su se uvek javljali. Međutim, kaže, ovog puta to nije slučaj pa su zbog toga zabrinuti.

MUP: Pozivamo građane da se jave ako imaju informacije

Policija je pozvala građane da se jave ako budu imali neke informacije o ovoj tročlanoj porodici.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Aleksincu intenzivno tragaju za tročlanom porodicom iz Aleksinca, Goranom Đokićem (1964), njegovom suprugom Gordanom (1965) i ćerkom Lidijom (1996), navodi se na sajtu MUP.

Ova porodica je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim "folksvagenom pasat" crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028 - AI uputili ka Aleksincu.

Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982.

Komentari (0)

Srbija