Aktuelno

Uhapšen zbog falsifikovanja "Plazma" keksa, policija pronašla i ilegalni pogon za proizvodnju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/10/2021

-

16:05

Uhapšen zbog falsifikovanja "Plazma" keksa,  policija pronašla i ilegalni pogon za proizvodnju
MUP - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa PU za grad Beograd uhapsili su D. Č. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

Kako se navodi u saopštenju MUP; osumnjičeni se tereti da je u dužem vremenskom periodu, u nameri da obmane kupce, u Beogradu organizovao proizvodnju mlevenog "Plazma" keksa, posluživši se tuđim imenom i žigom.

MUP

 

"Policija je na više lokacija u Beogradu pronašla u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod mlevene "plazme" u pakovanju od 300 grama, a daljim radom i ilegalni pogon za proizvodnju ovog falsifikovanog proizvoda čiji je vlasnik osumnjičeni. U pogonu je pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mleveni keks", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

"U sprovođenju akcije na identifikaciji lica koja su se bavila proizvodnjom i stavljanjem u promet ovih falsifikovanih proizvoda zajedničke mere i radnje su preduzimali policijski službenici Policijskih uprava u Smederevu, Кragujevcu, Кruševcu, Кraljevu i Pančevu, koji su u maloprodajnim objektima na teritoriji ovih policijskih uprava pronašli veću količinu falsifikovanih proizvoda koji su privremeno oduzeti", ističe se u saopštenju i dodaje da policijski službenici preduzimaju dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti ovih osoba, i u skladu sa tim, protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti podnete krivične prijave.

Komentari (0)

Srbija