Aktuelno

Radovanović: Direktor policije Vladimir Rebić išao na poligraf zbog slučaja "Jovanjica"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, TV Prva, Novosti

08/10/2021

-

18:55

Radovanović: Direktor policije Vladimir Rebić išao na poligraf zbog slučaja "Jovanjica"
Vladimir Rebić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor policije Vladimir Rebić bio je danas na poligrafu, dok su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili da budu ispitani, naveo je Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije.

"Saznanja koja imam je da su Dijana Hrkalović i ostali odbili poligraf. Direktor policije je bio na poligrafu, ali nemam informaciju da li je ili nije prošao poligraf", rekao je on gostujući na TV Prva.

Kako je dodao, on slučaj "Jovanjica" ne može da odvoji od od afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Radovanović kaže da je 13. novembra došlo do hapšenja Koluvije, a naredba za veštačenje njegovog telefona izdata nekih sedam dana nakon hapšenja.

"Ambalaža u kojoj su dostavljeni telefoni je oštećena i manipulisano je telefonom. Ove činjenice su dokumentovane", naveo je on i dodao da je došlo do menjanja ambalaža.

Radovanić je dodao da je bio cilj pronaći broj predsednika Srbije i njegovog brata u imeniku i da nisu bili memorisani pod drugim imenom.

 

"Sve se dešava dok je Stefanović bio na čelu MUP"

Kako kaže, sve ovo se dešavalo dok je Nebojša Stefanović bio na čelu MUP.

"Sve je rađeno sa ciljem da se formira obaveštajna mreža da se prikupe podaci o predsedniku republike, o njegovoj porodici i stvaranje jedne obaveštajne mreže koja uključuje i organizovane kriminalne grupe na teritoriji grada Beograda i određene finansijere", rekao je Radovanović.

Radovanović je dodao su paralelne strukture formirane za vreme ministra Stefanovića i da su imale podršku jedne obaveštajne zapadne službe.

"Prelomna tačka bila je put ministra Stefanovića u SAD zbog slučaja Gvantanamo. Inicijativa za taj put je bio predmet Gvantanamo. Predmet Gvantanamo je predmet koji podrazumeva integraciju dva lica iz zatvora Gvantanamo", rekao je Radovanović, koji je tada stupio u direktan kontakt sa američkim obaveštajcima. 

Vulin: Nema nikakve veze između Koluvije, Andreja i Aleksandra Vučića

Ovo je nastavak priče o prisluškivanju. Oni su hteli da nađu bilo šta što će Vučića povezati sa bilo kakvim kriminalom. A kada nisu uspeli da nađu ništa, onda je došla "Jovanjica" kako bi brata Aleksandra Vučića pokušali da povežu sa Koluvijom, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je naglasio da nema nikakve veze između Koluvije, Andreja i Aleksandra Vučića, i da je Koluviji nuđeno da izmisli kontakte sa Vučićima.

"U imeniku Koluvije nije bilo ni broja telefona Vučića, a kamoli razgovora. Od prisluškivanja do "Jovanjice" nije moglo da prođe bez stranih službi. Jedini način da srušite Vučića nije da ga pobedite na izborima, jer je volja naroda takva da ga narod podržava. Oni žele da kompromituju porodicu Vučić kako bi predsednika naterali da on zbog porodice podnese ostavku", ocenio je Vulin.

On je izneo tvrdnju da je bilo saradnje paralelne strukture u MUP-u sa zapadnim ambasadama, i dodao da u MUP-u nema mesta za one koji su pokušali da povežu predsednika Srbije i njegovu porodicu sa kriminalom.

"Tako urušiti poverenje u policiju je neprihvatljivo. To ne može, to ne sme da se dešava. Da smo imali takve ljude koji su u stanju da zloupotrebe svoju funkciju, MUP ne bi imao ovakav uspeh kao što je imao u proteklih godinu dana", rekao je Vulin. 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija