Aktuelno

Nova presuda: Nilović opet oslobođen optužbi za nošenje pištolja u "Durmitoru"

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2021

-

11:55

Nova presuda: Nilović opet oslobođen optužbi za nošenje pištolja u "Durmitoru"
Nova presuda: Nilović opet oslobođen optužbi za nošenje pištolja u "Durmitoru" - Copyright E-Stock/Masanori Yoshida

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu ponovo je izrekao oslobađajuću presudu Milošu Niloviću, koji je bio uhapšen u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. godine zbog sumnje za neodzvoljeno nošenje pištolja sa okvirom u kome se nalazilo 14 metaka.

Prvu presudu je početkom marta ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi. Ponovljeno suđenje je okončano u jednom danu 29. aprila.

I na novu presudu tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Nilović je, kako tvrdi tužilaštvo, pištolj odbacio od sebe prilikom dolaska policije u restoran.

Istom odlukom Apelacioni sud je u martu potvrdio presudu i pravosnažno osudio na tri i po godine zatvora Mitra Muratovića za nelegalno nošenje pištolja i ukupno 16 metaka u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. godine.

Njemu je u ovu kaznu uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora od godinu i 11 meseci.

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, za koje su mediji pisali da su pripadnici "škaljarskog klana".

Međutim, nakon istrage, na optužnici našli su se samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela s Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Komentari (0)

Srbija