Aktuelno

Suđenje za zločin u Belvilu: Lazar Tejić priznao ubistvo Bojana Mirkovića

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2021

-

15:14

Suđenje za zločin u Belvilu: Lazar Tejić priznao ubistvo Bojana Mirkovića
Suđenje za zločin u Belvilu: Lazar Tejić priznao ubistvo Bojana Mirkovića - Copyright Privatna arhiva, Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Pred Višim sudom u Beogradu održano je pripremno ročiste pred suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. Lazar Tejić (23) koji je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, priznao je krivično delo, prema nezvaničnim saznanjima, dok su ostali optuženi negirali.

Ovo ročište bilo je zatvoreno za javnost i na njemu su se optuženi kratko izjasnili o krivici, a nakon njegovog okončanja sud je zakazao početak suđenja za novembar na kojem će optuženi moći detaljno da izlože svoju odbranu.

Pored Tejića optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu su i njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Komentari (0)

Srbija