Aktuelno

Najnoviji korona presek: Nastavljen pad broja novozaraženih

Komentari

Autor: J.S.

27/05/2021

-

15:03

Najnoviji korona presek: Nastavljen pad broja novozaraženih
Najnoviji korona presek: Nastavljen pad broja novozaraženih - Copyright Pixabay.com

veličina teksta

Aa Aa

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 326 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 12 pacijenata. 

Testirano je 9.986 osoba. Na respiratoru je 61 pacijent.

Da podsetimo, tokom jučerašnjeg dana na koronavirus testirano je 10.345 osoba, dok je 387 bilo pozitivno na kovid 19. Preminulo je 10 osoba, a na na respiratorima se nalazilo 63 pacijenata.

Brnabić danas dočekala novih 500.000 doza Sinofarma

Avion sa pola miliona doza vakcina kineske kompanije Sinofarm sleteo je jutros na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Isporuku novog kontigneta vakcina dočekale su na aerodromu predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Brnabić je rekla da je ovo poslednji kontigent od 500.000 Sinofarmovih vkacina, sa kojim smo "dočekali sve ono što smo dogovorili sa Sinofarmom u skladu sa ugovorom od januara do maja".

Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

"To je četiri milona vakcina koje su oni nama isporuličili. Hvala svima na tome, pokazali su pouzdanost kakvu niko nije mogao da očekuje", rekla je ona i naglasila da je Srbija uspela da stigne do 45,3 odsto vakcinisane punoletne populacije.

Takođe, danas je ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović izjavio da u Srbiju stiže ukupno 150.000 vakcina Sputnjik V.

Komentari (0)

Srbija