Aktuelno

U Beogradu iz saobraćaja isključena trojica vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dvojica vozila bez dozvole

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/10/2021

-

10:33

U Beogradu iz saobraćaja isključena trojica vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dvojica vozila bez dozvole
U Beogradu iz saobraćaja isključena trojica vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dvojica vozila bez dozvole - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu isključili su noćas iz saobraćaja tri vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci, bez vozačke dozvole, a jedan je priveden po nalogu za izdržavanje zatvorske kazne.

Kako se navodi u saopštenju, policija je oko ponoći u ulici Cara Dušana zaustavila vozilo, kojim je upravljao muškarac (40) i droga testom utvrdila da je vozio pod dejstvom kokaina i kanabisa, kao i bez vozačke dozvole. On je doveden u službene prostorije i protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Takođe, ko dva sata posle ponoći, saobraćajni policajci u Karađorđevoj ulici isljučili su iz saobraćaja muškarca (26), za kojim je bila raspisana poternica. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo 0,77 promila alkohola u krvi, dok je droga test pokazao da je pozitivan na kanabis. Vozač je doveden u službene prostorije i po nalogu upućen na zadržavanje zatvorske kazne.

Sat vremena kasnije, policija je zaustavila vozača automobila marke "opel korsa", starog 23 godine, a droga testom je utvrdila da je upravljao vozilom pod dejstvom kanabisa. Vozač je zadržan u službenim prostorijama i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

Preporuka za vas

Profesor Saobraćajnog fakulteta: Uvesti kaznu trajnog oduzimanja vozila i dozvola

Komentari (0)

Srbija