Aktuelno

Ambasadi Srbije u Bernu stigle preteće poruke vezane za KiM

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2021

-

07:53

Ambasadi Srbije u Bernu stigle preteće poruke vezane za KiM
Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova - Copyright Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Ambasadi Srbije u Švajcarskoj na jedan od zvaničnih mejlova upućena je elektronska poruka u kojoj se preti samom diplomatskom predstavništvu zemlje, ali i rukovodstvu Srbije.


Ambasador Srbije u Bernu Goran Bradić prijavio je slučaj nadležnim organima i zatražio pojačan nadzor za sva tri diplomatsko-konzularna predstavištva Srbije u Švajcarskoj, u Bernu, Cirihu i Ženevi, potvrđeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije.

Takođe, zatražio je i da policija obavesti Ambasadu da li su uspeli da pronađu IP adresu ili mobilni sa kojeg je poslat mejl koji sadrži inicijale D.K.

U mejlu koji je poslat sinoć na adresu Ambasade, uz uvredljive poruke sprskom narodu, na nemačkom jeziku, uz brojne gramatičke greške, a koji je naslovljen "Prokleta đubrad, srpski narod" poručuje se:

"Ako i dalje budete pokušavali da napadate policiju na Jarinju kod Severne Mitrovice i sve dalje negativno, onda ćete videte šta će da se desi i sa kim sada imate posla. … ja ću gledati da u narednih 48 sati pošaljem bombu-pismo koju ću sam napraviti i da Vas u Bernu i vaše pretpostavljene u Beogradu, svakog posebno ubijem bombom, vi ratnički raspoloženi…".

Komentari (0)

Srbija