Aktuelno

Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad u Vlasotincu zbog jučerašnjeg slučaja

Komentari

Autor: T.S.

28/05/2021

-

15:42

Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad u Vlasotincu zbog jučerašnjeg slučaja
Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad u Vlasotincu zbog jučerašnjeg slučaja - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jučerašnjeg incidenta u selu kod Vlasotinca, gde je muškarac na silu uveo svoju suprugu u auto, a zatim vozilo pustio niz livadu; Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole pripravnosti i zakonitosti rada tamošnjeg Centra za socijalni rad i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana.

Vozilo u kojem je bila žena zaustavilo se tek kada je uradilo u drvo, a ona je u svesnom stanju prevezena u leskovačku bolnicu.

Zaštitnik građana podneo je zahtev da Centar za socijalni rad Vlasotice u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica nalazi u evidenciji centra i da li postoji prijava za nasilje u porodici od ranije.

Takođe, istražuje se koje mere je ovaj Centar preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

Od Ministarstva unutrašnih poslova, Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi izveštaj o aktivnostima koje su sprovedene, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija