Aktuelno

Uhapšene dve osobe zbog prevare, oštetili budžet za oko sedam miliona dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2021

-

09:37

Uhapšene dve osobe zbog prevare, oštetili budžet za oko sedam miliona dinara
Uhapšene dve osobe zbog prevare, oštetili budžet za oko sedam miliona dinara - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Policija je u Beogradu uhapsila dve osobe, a protiv jedne za kojom se traga podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, oštetivši budžet Republike Srbije za oko 6.810.000 dinara, saopštio je MUP.

Osumnjičeni M. R. (1978) iz Mladenovca, I. D. (1980) iz Beograda i još jedan muškarac se terete da su kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lažnim prikazivanjem činjenica - po računu-otpremnici, specifikaciji i garantnom listu dobavljača, navodno kupili robu u vrednosti od 6.809.567 dinara.

Iako su znali da robu nisu kupili niti platili dobavljačima, kao i da navedena dokumentacija nije izdata od strane dobavljača, osumnjičeni su tu dokumentaciju koristili prilikom podnošenja Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije i fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za nabavku novih mašina i opreme, kao i za prijave za ostvarivanje podsticaja za podršku raznih programa.

Na osnovu priložene dokumentacije, osumnjičeni su doveli u zabludu zaposlene u Upravi za agrarna plaćanja da donesu rešenja kojim su im usvojeni zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje i isplati 6.809.567 dinara.

Novac je uplaćen na račune osumnjičenih koji su oni podizali u gotovini, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a za koji su oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni koji su uhapšeni, zadržani su do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija