Aktuelno

Dokle se stiglo u slučaju "Ivanović"? Sud odbio žalbe za odbacivanje optužnice

Komentari

Autor: Gazeta Expres/KoSSev

11/05/2021

-

12:40

Dokle se stiglo u slučaju "Ivanović"? Sud odbio žalbe za odbacivanje optužnice
Dokle se stiglo u slučaju "Ivanović"? Sud odbio žalbe za odbacivanje optužnice - Copyright EPA/ ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud odbio je žalbe za odbacivanje optužnice u vezi sa dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenosi Ekspres. U obrazloženju se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.

"Apelacioni sud Kosova odbio je kao neosnovane žalbe branilaca za odbacivanja optužnice i osporavanje dokaza u slučaju okrivljenih N.S., M.R., S.A., D.M. i R.B. Potvrđena je odluka Osnovnog suda u Prištini od 02.03.2021. i ovaj krivični postupak će se nastaviti u skladu sa pravilima krivičnog postupka“, navodi se u obaveštenju.

Optuženi se terete za krivična dela "teško ubistvo", "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja".

EPA/Djordje Savic

 

"Tročlano veće Posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo je da je prvostepeni sud pravilno postupio odbivši zahteve branilaca optuženih za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza kao neosnovanih, jer nema nijednu od predviđenih pravnih okolnosti, koje tako nešto određuju“, kaže se u obaveštenju o žalbi.

Inače, prvobitno je kosovsko specijalno tužilaštvo 27. decembra 2019. godine podiglo optužnicu protiv Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića, Silvane Arsović, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića i Radeta Basare zbog krivičnih dela "Učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "Pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo“, "Neovlašćeno držanje, kontrola ili držanje oružja", „Otkrivanje službene tajne", "Zloupotreba službene dužnosti u izvršenju“ i „Manipulacija dokazima u saizvršilaštvu", prenosi KosSev.

Prvo ročište održano je 11. februara 2020. godine, dok je Osnovni sud u Prištini 6. aprila 2020. godine odbio zahteve za odbacivanje optužnica i prigovore na dokaze.

Nakon žalbi četvorice advokata, Apelacioni sud je odobrio žalbe branilaca i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Komentari (0)

Srbija