Aktuelno

Očuh osumnjičen da je svirepo pretukao bebu, detetu polomljene noge i ruke

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Blic, Novosti

08/11/2021

-

11:52

Očuh osumnjičen da je svirepo pretukao bebu, detetu polomljene noge i ruke
Očuh osumnjičen da je svirepo pretukao bebu, detetu polomljene noge i ruke - Copyright Tanjug/Edib Tahirović

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac iz Beograda je priveden zbog sumnje da je u kući u Beogradu pretukao bebu svoje vanbračne supuge. Beba ima deset meseci . Muškarcu određen pritvor do 30 dana, potvrđeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu.

Beba je sa teškim povredama zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, sa mnogobrojnim prelomima kostiju - noge, ruke. Navodno, istražitelji sumnjaju da je beba bila žrtva nasilja i pre brutalnog prebijanja koje se dogodilo 4. novembra.

U Tiršovoj za Euronews Srbija kažu da je dete staro deset meseci, da je trenutno stabilnog opšteg stanja i van životne opanosti.

"Nema povrede glave i unutrašnjih organa, ali ima mnogobrojne prelome kostiju, koji za sada ne zahtevaju hiruršku intervenciju", navode u Tiršovoj gde će biti nastavljeno dalje lečenje deteta.  

Inače, beba je dovedena u bolnicu u pratnji majke i očuha, a posle pregleda su lekari konstatovali brojne prelome kostiju.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policija je privela očuha dečaka i protiv njega podnela krivičnu prijavu. 

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je očuhu pritvor do 30 dana. Tanjugu je u tužilaštvu rečeno da je on negirao da je tukao dete, a dodaje se da će se takođe ispitati i odgovornsot majke, a ona će u ovoms slučaju biti saslučana sutra.

Tužilaštvo takođe utvđuje, u zavisnosti od težine posledica povreda kod deteta, da li ovde ima elemenata krivičnog dela - ubistvo u pokušaju, u kom slučaju bi predmet bio prosleđen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu.

"Doneta je naredba o sprovođenju istrage i sledi ispitivanje majke i svih svedoka, kao i veštačneje povreda", preciziraju u tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija