Aktuelno

Prolaznici nisu reagovali na Milićevićeve pozive upomoć: "Ljudi, ovaj hoće da me izbode nožem"; "Vidimo"

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2021

-

14:50

Prolaznici nisu reagovali na Milićevićeve pozive upomoć: "Ljudi, ovaj hoće da me izbode nožem"; "Vidimo"
Prolaznici nisu reagovali na Milićevićeve pozive upomoć: "Ljudi, ovaj hoće da me izbode nožem"; "Vidimo" - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Iz policijskog zapisnika koji je pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević objavio na Tviteru povodom napada koji je doživeo, vidi se da prolaznici nisu hteli da reaguju kada su videli da je napadnut.

Nepoznati muškarac je, kako se navodi, krenuo "sa nožem u ruci" ka njemu, na šta je Milićević počeo da beži, ali je napadač nastavio da ga juri i preti mu, stoji u zapisniku.

"Pošto sam video da čovek ne odustaje, ja sam krenuo po dijagonali ka glavnom ulazu moje zgrade u nameri da se od tog čoveka udaljim. Dok sam trčao, na uglu zgrade sam video jednog momka i devojku koji su šetali svoje pse i obratio sam im se: 'Ljudi ovaj me juri, hoće da me izbode nožem'. Međutim, oni su samo rekli: 'Vidimo', a zatim su se razišli", rekao je Milićević u policijskoj stanici na Novom Beogradu.

On je na Tviteru napisao kako ga je "muškarac jurio da ga izbode nožem", a u objavljenom zapisniku je detaljno naveden njegov iskaz o tom događaju.

 

 

"Izašao sam na zadnji ulaz iz zgrade u kojoj stanujem da bih prošetao svog psa. Šetao sam ga po livadi iza same zgrade i nakon što sam napravio jedan krug, krenuo sam da se vratim u zgradu. Tada sam sa svoje desne strane primetio meni nepoznatog muškarca, koji je nešto držao u ruci. Kada sam došao u ravan sa njim, taj muškarac me je bez ikakvih reči gađao sa svojom levom rukom sa nekim predmetom", glasi Milićevićeva izjava.

Kako je dalje objasnio, pitao je napadača šta to radi, na šta je ovaj izvukao nož i pretio mu da će da ga zakolje, vređajući ga na osnovu seksualnog opredeljenja.

Na kraju je uspeo da pobegne i uđe u svoju zgradu, a opisao je detaljno i kako je napadač izgledao.

Milićević je javnosti poznat kao LGBT aktivista i prvi deklarisani homoseksualac u Skupštini Srbije.

Komentari (0)

Srbija