Aktuelno

Lokalizovan požar u robnoj kući u Obrenovcu: Dva vatrogasca prevezena u Hitnu pomoć, traga se za jednom ženom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, 24staa, Blic

02/12/2021

-

11:52

Lokalizovan požar u robnoj kući u Obrenovcu: Dva vatrogasca prevezena u Hitnu pomoć, traga se za jednom ženom
Euronews/Maja Repić - Copyright Euronews/Maja Repić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova lokalizovali su požar koji je jutros izbio u tržnom centru u Obrenovcu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na licu mesta intervenisalo je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila. U toku je dogašivanje požara i pretraga terena.

U kineskoj robnoj kući u Obrenovcu izbio je požar koji je zahvatio jedan sprat. Na gašenju je angažovano 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila. Dva vatrogasca i tri žene prevezene su u Hitnu pomoć, a za jednom ženom se traga. Požar je lokalizovan, rekao je komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd za Euronews Srbija. 

Požar se dogodio u 10.40 časova u objektu u Ulici Miloša Obrenovića. Nadležni su evakuisali zaposlene, kao i stanare četiri okolne grade, prenosi Beoinfo. Posle nekoliko sati gašenja požara obrušio se krov.

Tri žene su prebačene u dom zdravlja u Obrenovcu, ali kako je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, njihove povrede nisu ozbiljne.Prema informacijama nadležnih, traga se za jednom ženskom osobom.  

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da je požar za sada pod kontrolom i da se još uvek ne zna ima li žrtava. Apelovao je na sugrađane koji žive u delu Obrenovca prema kojem ide dim od požara, da ostanu u svojim domovima, slušaju policiju i da ne izlaze dok se požar potpuno ne ugasi.

Uzrok požara najverovatnije pirotehnička sredstva, dva vatrogasca povređena

Oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je došlo do niza detonacija, verovatno zbog pirotehničkih sredstava.

"Odmah je naređeno da se vatrogasci povuku na bezbedno rastojanje. Dva vatrogasca prevezena su u Hitnu pomoć u Obrenovcu. U stabilnom su stanju i nalaze se na kiseoniku. Intervencija u toku", ističe Vesić u objavi.

Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna. 

Vesić je podsetio da je ovo drugi požar koji se desio u poslednja 24 sata u Beogradu.

Vatrogasci sprečili da se požar proširi na druge objekte 

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović je ranije rekao da su oni po dolasku zatekli požar u razbuktaloj fazi na celoj površini tržnog centra.

"Sve snage smo usmerili u pravcu smirivanja situacije, to jest lokalizacije požara koji je pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje se nalaze u blizini", rekao je Majstorović.

Obrenovčanin čija se kuća nalazi pored objekta u kojem je izbio požar rekao je za 24sedam da je vatra zahvatila i crep njegove kuće, ali da su vatrogasci na vreme reagovali.

"Oni su ugasili vatru koja je zahvatila njihov krov, ali što se tiče stana, požar je uništio jednu sobu i izgorela su balkonska vrata. U suštini, svi su u redu", rekao je on.  

Komentari (0)

Srbija