Aktuelno

Požar u Obrenovcu lokalizovan, sada sledi uviđaj - dve žene se i dalje vode kao nestale

Komentari

Autor: Euronews Srbija, 24sedam.rs, Tanjug

03/12/2021

-

13:00

Požar u Obrenovcu lokalizovan, sada sledi uviđaj - dve žene se i dalje vode kao nestale
Požar u Obrenovcu lokalizovan, sada sledi uviđaj - dve žene se i dalje vode kao nestale - Copyright 24sedam/Ljubica Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Dan nakon što je izbio požar u tržnom centru u Obrenovcu, vatrogasne ekipe nisu ni odlazile sa mesta nesreće, već se u sve vreme smenjuju na terenu. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas za Beoinfo da je požar lokalizovan i da više ne preti opasnost po okolne zgrade, ali i naveo da je ukupno šest osoba povređeno, dok se dve vode kao nestale.

Kako je istakao, u toku je skidanje bakarnog krova sa tržnog centra, kako bi mogao da se izvrši uviđaj.

Prema njegovim rečima, stanari iz okolnih zgrada su i dalje evakuisani i nemaju dozvolu da se vrate u stanove, jer prvo treba da se uvede struja koja je morala biti prekinuta kako bi vatrogasci mogli da uđu u zgradu.

"Te zgrade nisu u opasnosti i građani će vrlo brzo moći da se vrate u svoje stanove. U ovom trenutku skida se bakarni krov, površine 800 metara kvadratnih sa objekta tržnog centra, kako bi vatrogasci i policija mogli da uđu sa gornje strane i izvrše uviđaj. Danas ćemo saznati da li je bilo žrtava ovog velikog požara", rekao je Vesić.

On je podsetio da je šest osoba lakše povređeno - dva vatrogasca, radnik komunalnog preduzeća i tri nepokretne osobe koje su se nagutale dima. Oni su odmah prebačeni u Dom zdravlja.

"Nažalost, dve žene se u ovom trenutku vode kao nestale, ne znamo šta se dogodilo sa njima dok se ne izvrši potpuni uviđaj", naglasio je Vesić.

Kako 24sedam prenosi jedna od nestalih je navodno radnica kineskog porekla, a druga je žena iz Obrenovca koja se nalazila u kupovini.

Kako ovaj portal dalje prenosi, za to vreme radnice okolnih prodajnih objekata od jutros obilaze vatrogasce i donose im domaću kafu, vodu i šta god da im je potrebno, ne bi li povratili snagu i ugasili ovaj požar do kraja. Pored kafe, vatrogasci u gajbicama nose i pljeskavice za svoje kolege koji su na terenu bili celu noć.

"Smrad hemije se širio ulicom"

Prema rečima jednog Obrenovčanina, u toku jučerašnjeg dana ovom glavom ulicom se širio neprijatan smrad hemije, koja je izgorela, ali i od plastike, gume i drugih stvari koje su se nalazile u kineskoj robnoj kući. 

"Izlazio sam juče iz Doma zdravlja kada sam ugledao dim. Prst pred okom se nije mogao videti. Nije mi bilo jasno o čemu se radi, dok nisam izašao na glavnu ulicu i video da tržni centar gori", kazao je on za 24sedam. 

Podsetimo, požar je izbio juče u 10.40, a na licu mesta odmah je intervenisalo 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila. 

 

 

Komentari (0)

Srbija