Aktuelno

Nakon tuče u ugostiteljskom objektu u Spensu - povređene dve osobe, tri privedene, tužilaštvo traži doživotni zatvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2021

-

19:31

Nakon tuče u ugostiteljskom objektu u Spensu - povređene dve osobe, tri privedene, tužilaštvo traži doživotni zatvor
Kovid bolnica u Novom Sadu - Copyright Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je nakon tuče koja se dogodila 4. decembra u ugostiteljskom objektu u Spensu u Novom Sadu kada su povređene dve osobe, na osnovu zahteva javnog tužilaštva određeno zadržavanje tri lica u trajanju do 48 časova.

Oni navode da su u tuči povređeni S.M. i O.S. oko 23 časa ispred ugostiteljskog objekta "Prag" koji se nalazi u okviru SPENS-a. Njima je, kako dodaju, za sada nepoznata osoba nanela "više ubodnih rana nepoznatim oruđem u predeo tela gde se nalaze vitalni organi".

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je opisane radnje NN lica kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Кrivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom", navode u saopštenju.

U vezi sa tim događajem, kako su naveli, u toku do sada preduzetih radnji i mera utvrđeno je da je iste večeri, najpre u blizini tržnog centra "Promenada", a potom i u Urgentnom centru Кliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, "vršenjem nasilja došlo do težeg remećenja javnog reda i mira, kojom prilikom je napadnut i jedan policijski službenik".

"Na osnovu zahteva javnog tužilaštva određeno je zadržavanje tri lica u trajanju do 48 časova, u kom roku će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, gde će biti saslušani na okolnost izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navodi se u saopštenju tog tužilaštva, te dodaju da nastavljaju dalji intezivan rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na utvrđivanju identiteta izvršilaca tog krivičnog dela i prikupljanju dokaza.

Podsetimo, kako je juče izvestio portal 021.rs, pacijent je u subotu uveče primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zbog ubodne rane sa leve strane grudnog koša. Nakon kliničkog pregleda, laboratorijskih ispitivanja i radiološke obrade verifikovana je povreda srca i pluća te je hitno indikuvano i operativno lečenje.

U daljem toku, nakon operativnog lečenja pacijent je  hemodinamski nestabilan u teškom opštem stanju i smešten na kliniku za intenzivnu terapiju i reanimaciju radi daljeg konzervativnog tretmana. Osim mladića koji je teško povređen, lakše je povređen još jedan momak koji je učestvovao u tuči.

Komentari (0)

Srbija