Aktuelno

Sedamnaest osoba zavejano u podnožju Maljena, među njima ima dece – ekipe GSS krenule da im dostave hranu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/12/2021

-

10:33

Sedamnaest osoba zavejano u podnožju Maljena, među njima ima dece – ekipe GSS krenule da im dostave hranu
Sedamnaest osoba zavejano u podnožju Maljena, među njima ima dece – ekipe GSS krenule da im dostave hranu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ekipa Gorske službe spasavanja Srbije rano jutros je krenula da dostavi hranu ljudima koji su sinoć ostali zavejani u podnožju planine Maljen. Kako Euronews Srbija nezvanično saznaje, u pitanju je 17 osoba, a među njima dvoje maloletne dece koji su krenuli džipovima na "off-road" vožnju.

"Spasioci trenutno idu ka njima na turno skijama kako bi im dostavili namirnice", ističe za Euronews Srbija Aleksandra Galić, PR Gorske službe spasavanja.

Kako je za Euronews Srbija sinoć potvrđeno iz Sektora za vanredne situacije u Valjevu, niko od njih nije životno ugrožen, a spasilačke službe pokušavaju da se probiju do planinske kuće u kojoj su potražili zaklon. 

Grupa se nalazi na oko devet kilometara od Tomnetinog polja. 

Prethodno je objavljeno da su se mladići iz dva havarisana vozila prebacili u druga vozila i uspeli vozilima da dođu do određene tačke, a potom peške do jedne planinske kuće, gde trenutno imaju krov nad glavom i određenu količinu ogreva.

Smetovi na Maljenu na pojedinim mestima viši su od jednog metra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija