Aktuelno

Organizator kriminalne grupe koja je prodavala lažne PCR testove osuđen na tri godine i deset meseci zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

15:47

Organizator kriminalne grupe koja je prodavala lažne PCR testove osuđen na tri godine i deset meseci zatvora
Organizator kriminalne grupe koja je prodavala lažne PCR testove osuđen na tri godine i deset meseci zatvora - Copyright Wikipedia.org/Mister No

veličina teksta

Aa Aa

Organizator kriminalne grupe koja je prodavala lažne potvrde o negativnom rezultatu PCR testa na virus korona i dokumente Srbije i država EU, pravosnažno je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora.

Takođe su mu oduzeti imovinska korist od 6.820 evra, kao i predmeti upotrebljeni za izvršenje krivičnog dela - mobilni telefoni, vozačke dozvole, lične karte i drugi.

Ovu odluku doneo je Apelacioni sud u Beogradu pošto je odbio sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Specijalnog suda.

Milan Prvulović je, prema presudi, od 1. marta do 19. avgusta 2020. godine organizovao kriminalnu grupu čiji pripadnici su postali ranije osuđeni Milan Milošević, Goran Stević, Ivana Stojanović, Branko Lazarević i Ivan Marjanović.

Oni su za novčanu nadoknadu NN licima koja su bila zainteresovana za nabavku lažnih javnih isprava Srbije, država Evropske unije i potvrda o negativnom rezultatu PCR testa, Sars CoV 2 napravili lažne javne isprave u nameri da se upotrebe kao prave.

Prvulović je osuđen zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave u produženom trajanju, kao i falsifikovanje isprave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija