Aktuelno

Uhapšeni upravnik i vaspitač zatvora u Nišu, osumnjičeni za primanje mita

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2021

-

10:32

Uhapšeni upravnik i vaspitač zatvora u Nišu, osumnjičeni za primanje mita
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode tri lica: upravnika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Nišu D. P., vaspitača S.M. i H.J.

Oni su osumnjičeni da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku 2021. godine izvršili krivično dela primanje mita iz člana 367 Krivičnog zakonika i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakonika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako navode, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. koji je osuđenik u KPZ u Nišu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita iz člana 368 stav 1 Krivičnog zakonika.

Kako se navodi, organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra.

"Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta", navodi se u saopštenju TOK-a.

Pretresi su, dodaje se, još u toku, a svim privedenima određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

Komentari (0)

Srbija