Aktuelno

Tužilaštvo: SBPOK uključen u istragu "slučaja Krušik"

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2021

-

11:42

Tužilaštvo: SBPOK uključen u istragu "slučaja Krušik"
Tužilaštvo: SBPOK uključen u istragu "slučaja Krušik" - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se u "slučaj Krušik" uključi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a.

Oni su to zatražili nakon razmatranja izveštaja Vojnobezbednosne agencije (VBA) i Bezbednosne informativne agencije (BIA) u vezi sa sumnjama da su u poslovima sa državnom fabrikom "Krušik" privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem, među kojima i firma povezivana sa Brankom Stefanovićem, ocem bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug su precizirali da je SBPOK-u dostavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, i to nakon što je Nebojša Stefanović prestao da bude ministar unutrašnjih poslova, a sada je ministar odbrane.

U ovom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine.


Umesto od policije, tužilaštvo je tražilo obaveštenja od VBA i BIA, a nakon promene prvog čoveka MUP-a uključena je i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, koja je deo MUP-a.

Tada je u javnosti počelo da se govori o potencijalnim privilegovanim privatnim trgovcima oružjem, među kojima i firma povezana sa ocem tadašnjeg ministra policije.

Branko Stefanović je, u julu prošle godine, preminuo od posledica koronavirusa.

Komentari (0)

Srbija