Aktuelno

Muškarac sa bombom u Obrenovcu pretio da će se razneti, intervenisao SAJ

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/01/2022

-

18:54

Muškarac sa bombom u Obrenovcu pretio da će se razneti, intervenisao SAJ
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice neutralisali su muškarca koji je u Obrenovcu pretio da će razneti bombom. Informaciju o akciji policije podelio je na društvenim mrežama predsednik te opštine Miroslav Čučković.

"Osoba koja je pokušala da ugrozi bezbednost meštana Zvečke neutralisana je od strane pripadnika OUP-a SAJ-a. Mirno veče vam želim nema mesta sekiraciji više. Zahvalnost hrabrim pripadnicima MUP-a", napisao je Čučković.

On je komentarišući objavu dodao da je muškarac iz Uba.

Povodom incidenta u Obrenovcu oglasio se MUP, koji tvrdi da je osumnjičeni preminuo na licu mesta i da u akciji niko drugi nije povređen.

Kako se navodi, osumnjičeni M. S., čije je hapšenje pokušano na osnovu poternice suda za izdržavanje kazne zatvora, imao je kod sebe još jednu bombu i pištolj.

"U akciji hapšenja, koja je danas izvedena na teritoriji Obrenovca, policijski službenici nakon više upozorenja pucali su na osumnjičenog M. S., koji je pretio bombom iz koje je izvukao osigurač i sa njom se uputio ka obližnjim kućama. Ekipa Policijske brigade za protivdiverzionu zaštitu je u kontrolisanim uslovima na licu mesta uništila bombu. Osumnjičeni je odranije poznat policiji zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, a i prilikom prethodnog hapšenja pružao je otpor i pretio bombom", navodi se u saopštenju.

Uviđaj na licu mesta obavlja zamenik višeg javnog tužioca i pripadnici policije.

Komentari (0)

Srbija