Aktuelno

Svi povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Kruševca pušteni na kućno lečenje

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2022

-

12:33

Svi povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Kruševca pušteni na kućno lečenje
Hitna pomoć - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U nesreći kod Kruševca, kada je autobus prevoznika "Zhitia turs" sinoć sleteo sa puta i prevrnuo se u blizini sela Veliki Kupci, nije bilo teže povređenih i svi su poslati na kućno lečenje, izjavio je doktor Savko Marković, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kruševcu.

On je za Tanjug naveo da je služba Hitne pomoći prvi poziv dobila sinoć u 21.37 sati i dodao da su odmah na teren izašle tri ekipe, te da su prvi pacijenti vrlo brzo stigli na pregled u službu Hitne pomoći, a posle toga u Urgentni centar Opšte bolnice Kruševac.

Precizirao je da je u Urgentnom centru do oko tri sata posle ponoći ukupno pregledano 16 pacijenata i istakao da su svi oni adekvatno dijagnostički obrađeni i terapijski zbrinuti.

Nakon toga je, kako je dodao, šestoro pacijenata poslato na kućno lecenje, a desetoro upućeno na dodatne preglede - petoro kod ortopeda i isto toliko kod dežurnog hururga.

"Tamo su dodatno pregledani, obrađeni, zbrinuti. Pošto se većinom radi o kontuzionim povredama i lakšim lezijama, nije bilo potrebe za hospitalizacijom tako da su svih desetoro takođe, posle pregleda i zbrinjavanja, poslati na kućno lečenje", dodao je Marković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija