Aktuelno

Deca i majka iz Kragujevca povređeni u požaru u stabilnom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2022

-

13:09

Deca i majka iz Kragujevca povređeni u požaru u stabilnom stanju
Tanjug/Nataša Lazarević - Copyright Tanjug/Nataša Lazarević

veličina teksta

Aa Aa

Povređeni u požaru koji se dogodio juče u porodičnoj kući u ulici Miodraga Uroševića u Kragujevcu zbrinuti su u Univerzitetskom kliničkom centru u tom gradu i u stabilnom su stanju, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Navodi se da su u požaru koji se dogodio juče oko 18 sati opekotine zadobili majka A.Ž. i tri maloletna dečaka starosti dve, pet i osam godina i ističe da su svo četvoro stabilnog opšteg stanja i vitalnih parametara, te da se kod svih preduzimaju adekvatne mere lečenja i nege.

Kako se dodaje, opečene površine su pretežno "II a" i "II b" stepena, a zahvaćeni su glava, lice, šake i leva noga kod majke, prosečno 10 do 12 odsto površine tela.

Zbog načina nastanka povreda, pri čemu je došlo do udisanja dima i štetnih gasova, tokom noći su u jedinici intenzivnog lečenja Univerzitetskog klinickog centra Kragujevac preduzete sve neophodne mere reanimacije.

Dodaje se da je u lečenju agnažovan tim lekara koji uključuje plastičnog hirirga, pedijatra, anesteziologa i specijalistu ORL.

Do požara je došlo oko 18 časova u prizemnoj kući u Ulici Miodraga Uroševića broj 4 u naselju Pivara, nedaleko od centra grada, a lokalizovan je nakon što je na lice mesta upućeno šest pripadnika vatrogasne službe sa jednim vozilom, preneli su mediji.

Komentari (0)

Srbija