Aktuelno

Mladić (21) iz Kruševca nestao pre tri nedelje, nema tragova osim poruke "Dobro sam"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/01/2022

-

20:54

Mladić (21) iz Kruševca nestao pre tri nedelje, nema tragova osim poruke "Dobro sam"
Mladić (21) iz Kruševca nestao pre tri nedelje, nema tragova osim poruke "Dobro sam" - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Policija i porodica duže od tri nedelje tragaju za nestalim Aleksom Stankovićem (21) iz Kruševca.

On je nestao 28. decembra u prepodnevnim časovima. Na sebi je imao crnu jaknu, crne patike, pretpostavlja se i crnu trenerku ili crne pantalone, objavljeno na sajtu Nestali Srbija.

Kako se navodi, u pitanju je povučen, miran i dobar mladić.

"I dalje nema informacija o Aleksi kojeg nema od 28. decembra. Molim sve koje imaju bilo kakvu informaciju da jave na telefon 0649440516 ili 0605399700", napisala je na Fejsbuku njegova majka Olja.

 

 

U potragu se uključio i Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić", koji je zamolio sve da se jave ako su ga videli.

"Aleksa, ako pratiš, čitaš, gledaš sve ovo što pišemo o tebi, molim te javi se svojoj majci. Nisi svestan koliko joj je teško", napisao je Jurić na Fejsbuku.

Poslao poruku "Dobro sam"

Prema poslednjim informacijama majka nestalog mladića kaže da je policija u četvrtak pretraživala Grocku, jer su dobili dojavu da je Aleksa tamo.

"Poslednje što znam je da je juče policija iz Kruševca otišla za Grocku i da su zajedno obilazili mesto Zaklopača kod Grocke, gde su dve osobe javile da su ga videle. Ali policija me nije još zvala, da mi kaže da li su nešto pronašli", prenose mediji izjavu majke nestalog.

Poslednji i jedini put kada je majka imala kontakt sa svojim sinom nakon nestanka, je bio 30. decembar, kada joj je s njegovog broja telefona poslata poruka nakon čega telefon više nije bio dostupan.

"Pisalo je samo 'dobro sam'. Ne liči mi na Aleksu da samo to pošalje i nestane. Sve mi deluje kao da je tu poruku poslao neko drugi. Meni je važno samo da je živ, ništa drugo. I da ne poželi da se vrati, nema veze, samo nek mi je živ i nek mi to javi - poručuje majka Olivera.

Aleksa je sa sobom poneo diplome, svedočanstva, sva dokumenta, zbog čega porodica misli da je pokušao da nađe posao u inostranstvu.

Njegova sestra Dijana, do detalja je opisala Aleksino ponašanje pre nestanka.

"Poneo je sva dokumenta, neophodne stvari, videli smo da nema torbe. Kod sebe je imao oko 200 evra. Društvo nema, nigde ne izlazi, ne pije, ne puši. Ima samo virtuelne prijatelje, igra igrice, ali sve je izbrisao iz kompjutera, jer se dobro razume. Takođe, dobro priča i engleski jezik. U kompjuteru je ostavio poruku da ga niko ne zove, niti traži i da će se vratiti ako mu se tamo ne svidi", rekla je Dijana.

 

 

Komentari (0)

Srbija