Aktuelno

Podignut optužni predlog protiv Jovanovića zbog incidenta na Novom Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

24/01/2022

-

15:30

Podignut optužni predlog protiv Jovanovića zbog incidenta na Novom Beogradu
Podignut optužni predlog protiv Jovanovića zbog incidenta na Novom Beogradu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužni predlog protiv lidera partije LDP Čedomira Jovanovića, zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine ispred klinike na Novom Beogradu i u kom je Jovanović teniskim reketom pretukao muškarca Ž.I, potvrđeno je za Euronews Srbija iz Tužilaštva.

Tužilac je u formulaciji optužnog predloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično delo laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona. Navodi se i da je Jovanović, u uračunljivom stanju, svestan dela koje čini, naneo teniskim reketom povrede Ž.I. u predelu glave i ruku.

Pošto je Ž.I. počeo da se udaljava od njega, Jovanović je krenuo za njim i nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom, precizira se u optužnom predlogu, uz navođenje povreda koje je Ž.I. tom prilikom zadobio.

Oglasio se i Čedomir Jovanović koji je danas rekao da želi da mu što pre počne suđenje, odbacujući kao netačne i lažne tvrdnje određenih medija o uzroku sukoba i samom incidentu. 

"Želeo sam da mnogo brže ovaj događaj dobije epilog u sudskom postupku, ali bolje ikad nego nikad. Sa zadovljstvom ću izaći pred navodno ostećenog, tužioca i sudiju, jer kao što sam rekao i tog jula 2020. godine - dok dišem i stojim na nogama boriću se za (suprugu) Jelenu i svoju decu da ih zaštitim", rekao je Jovanović Tanjugu.

Jovanović je naveo da je novinska interpretacija koja prati vest o podizanju optužnice lažna. Tvrdi da je tog dana na putu iz bolnice čuo da mu je porodica maltretirana i to bez mogućnosti da se brani i zaštiti svoju imovinu, jer su boravili u karatninu koji je tada trajao 28 dana.

Komentari (0)

Srbija