Aktuelno

Krijumčarima droge zatvorske kazne, oduzeta tona kanabisa

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

15:54

Krijumčarima droge zatvorske kazne, oduzeta tona kanabisa
Krijumčarima droge zatvorske kazne, oduzeta tona kanabisa - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu ublažio je kazne zatvora četvorici pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila kanabis sa Kosova i Metohije, namenjen prodaji u centralnoj Srbiji i zemljama Evropske unije i pravosnažno ih osudio na ukupno 30 godina i šest meseci zatvora.

Odlukom suda od njih je oduzeta i skoro tona kanabisa.

Organizatoru grupe Draganu Glišiću smanjena je kazna za godinu dana pa je pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, a Draganu Popoviću kazna je smanjena za šest meseci pa je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora.

Predragu Isidoroviću i Vladimiru Kesiću kazne su smanjene za po godinu dana pa su pravosnažno osuđeni na po šest godina zatvora.

Glišiću je oduzeto 990.80 kilograma opojne droge kanabis plus još 4,86 kilograma te droge, mobilni telefon, SIM kartica i cisterna, a ostalima mobilni telefoni sa SIM karticama i cisterna.

Prema presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, Glišić je neutvrđenog dana početkom 2017. godine na teritoriji Srbije, organizovao kriminalnu grupu koja je delovala do hapšenja 19. marta 2017. godine.

Plan delovanja je bio da od N.N. lica na području AP Kosova i Metohije neovlašćeno radi prodaje kupuje kanabis, prevozi u prepravljenim cisternama, a potom da ga preko pripadnika organizovane kriminalne grupe neovlašćeno prodaje.

Popović, Isidorović i Kesić, kao i Marko Stojickov, prema kome je krivični postupak prekinut, i osuđeni Dragan Isidorović, prema kome je krivični postupak pravnosnažno okončan, postali su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe i izvršavali svoje zadatke koji su se u konkretnim situacijama pred njih postavljali.

Operativci Uprave kriminalističke policije (UKP) presekli su 19. marta 2017. godine ovaj međunarodni lanac krijumčarenja narkotika i zaplenili rekordnu količinu droge.

Droga je pronađena u cisterni skrivenoj u magacinu u selu Obrovac, gotovo na samoj granici sa Hrvatskom.

Tržišna vrednost narkotika tada je procenjena na četiri miliona evra.

Komentari (0)

Srbija