Aktuelno

Slučaj ubistva porodice Đokić - braća iz Moravca puštena iz pritvora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2022

-

18:27

Slučaj ubistva porodice Đokić - braća iz Moravca puštena iz pritvora
Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Braća K.M. i A.M. iz Moravca koji su bili privedeni u slučaju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca pušteni su iz pritvora, potvrdio je za Euronews Srbija od srane Višeg suda u Nišu i od srane advokata mladena Magdelinića. Sud je naveo da su prestali da postoje razlozi za produženje pritvora. 

U pritovru se i dalje nalaze Goran Džonić i njegovi sinovi.

Od 2. oktobra, kada su pronađena tela tročlane porodice Đokić u javnosti je bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Jedino što se u tom trenutku moglo čuti od policijskih zvaničnika je da je najverovatniji motiv bio koristoljublje i da je moguće da je ubica pobegao u inostranstvo pošto je imao vremena.

Dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić, rođak porodice Đokić, odnosno brat ubijenog Gorana Đokića. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno. Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva. 

U jednom momentu je policija napustila tu lokaciju i nastavila iskopavanje na drugoj lokaciji, u dvorištu gde je, prema nezvaničnim informacijama, ranije pronađen novac nakon hapšenja Džonića. Nije poznato šta su tog dana tražili i da li su nešto našli. Ono što je saopšteno je da je prilikom hapšenja Džonića pronađena određena svota novca, ali nije precizirano o kojoj sumi se radi. Prema pisanju Blica, nađeno je 43.000 evra. 

I dok je pažnja javnosti bila usmerena na Džonića i na policijsku pretragu u Moravcu, pojavile su se vesti o novim hapšenjima u vezi sa slučajem. tada su privedena braća koja su danas puštena iz pritvora.

Kako su ubijeni Đokići?

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 
Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. Mediji su tada preneli da je obdukcija pokazala da su Đokići najpre ubijeni iz vatrenog oružja.

 

Komentari (0)

Srbija