Aktuelno

Održana sednica koordinacionog tela protiv terorizma, Vulin: Srpske službe bezbednosti pomno prate sva dešavanja

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

13:24

Održana sednica koordinacionog tela protiv terorizma, Vulin: Srpske službe bezbednosti pomno prate sva dešavanja
Održana sednica koordinacionog tela protiv terorizma, Vulin: Srpske službe bezbednosti pomno prate sva dešavanja - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin predsedavao je danas 12. sednicom Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Na sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma razmatrana je aktuelna bezbednosna situacija u Republici Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma, saopštio je MUP.

Vulin je naglasio da srpske službe bezbednosti pomno prate sva dešavanja koja se odvijaju u zemlji i regionu, kao i na Istoku Evrope i u čitavom svetu i da naše službe preduzimaju sve mere i radnje potrebne da se stabilnost naše države očuva i zaštiti.

Članovi Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma referisali su nacionalnom koordinatoru, ministru policije Aleksandru Vulinu o svim aktivnostima državnih organa u borbi protiv terorizma.

"Terorizam je univerzalno zlo sa kojim se suočavaju mnoge zemlje. Naša Srbija je stabilna i bezbedna zahvaljujući, pre svega, političkoj stabilnosti i zahvaljujući jasnom vođenju države od strane predsednika Republike Aleksandra Vučića. Želim da poručim našim građanima da mogu da budu mirni i spokojni, jer država Srbija preduzima sve kako bismo ostali zaštićeni i sigurni", poručio je Vulin.

On je naglasio da je operativni rad službi i preventivno delovanje ključ borbe protiv terorizma

"Zajedničkim radom celokupnog državnog sistema uspevamo da se suprotstavimo ovom globalnom zlu na adekvatan i uspešan način", istakao je Vulin.

Na sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma donet je i zaključak o formiranju Radne grupe za stvaranje nužnih uslova za obrazovanje Tima za inicijalnu procenu u okviru Modela prevencije radikalizacije i nasilnog ekstremizma koji vode u terorizam, naveo je MUP.

Komentari (0)

Srbija