Aktuelno

Uhapšen muškarac u Kraljevu, prevarom zaradio 3,3 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2022

-

13:31

Uhapšen muškarac u Kraljevu, prevarom zaradio 3,3 miliona dinara
Uhapšen muškarac u Kraljevu, prevarom zaradio 3,3 miliona dinara - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici MUP-a su u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili D. P. (47) , odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje u okolini Lazarevca, zbog sumnje da je izvršio prevaru u obavljanju privredne delatnosti i na taj način prisvojio 3.312.786 dinara.

On se tereti da je, tokom februara i marta, koristio podatke jednog privrednog društva iz Beograda koje je registrovano za drumski prevoz robe, i na taj način doveo u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Kruševca i Novog Sada, kako bi mu prodali teretno i priključno motorno vozilo koja, kako su sumnja, nije platio, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni je ta vozila iskoristio da dovede u zabludu privredno društvo iz Čačka, navodeći im, kako se sumnja, da će za njihove potrebe prevesti gvožđe i lim do kupca - firme iz Rume. On robu nije prevezao u dogovorenom roku, već ju je zadržao za sebe.

Policija je prilikom hapšenja osumnjičenog pronašla otuđenu robu i vratila je oštećenoj firmi.

Osumnjičeni se tereti za krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija