Aktuelno

Beko kažnjen sa 100.000 dinara zbog izostanka iz suda

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

11:38

Beko kažnjen sa 100.000 dinara zbog izostanka iz suda
Beko kažnjen sa 100.000 dinara zbog izostanka iz suda - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu izrekao je kaznu od 100.000 dinara Milanu Beku, jer se nije danas pojavio na pretresu pred tim sudom gde je trebalo da svedoči kao oštećeni u drugostepenom postupku protiv Aleksandra Zdravkovića koji se tereti da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine. Beku je dat rok od tri dana da svoj izostanak opravda, a njegov pumonoćnik danas je obavestio sud usmeno da je on na službenom putu.

U prethodnih nekoliko meseci ovo svedočenje ključno za presuđenje odlagano je tri puta. Prvostepenom presudom Zdravković je osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Beka. Beko u ovom postupku ima status oštećenog.

On je na poslednjem suđenju, pred izricanje druge prvostpene presude početkom aprila 2021. godine, rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže "da, on je taj". Zdravković, koji je u sudnici tom prilikom nosio zaštitnu masku, kao i svi prisutni, ponovio je da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

E-Stock/Miloš Rafailović

 

Apelacioni sud je odlučio da sam izvede ključne dokaze na pretresu nakon što je razmatrao žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu. Ovaj sud treba da donese pravosnažnu presudu, jer je prvu prvostepenu već jednom ukidao. Zdravković je prvostepenom presudom na koju su izjavili žalbe i odbrana i tužilaštvo, osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen. Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima "specijala" javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera "magnum 357" najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja marke "Sig Sauer" model R210 ili "Zbrojevka 75" ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane. Beko je, međutim, uspeo da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi je, prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke "Sig Sauer" model R210 ili "Zbrojevka 75" sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trećim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.

Komentari (0)

Srbija