Aktuelno

Preminula žena (45) koju je muž izbo nožem u porodičnoj kući u Vranju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

24/03/2022

-

18:30

Preminula žena (45) koju je muž izbo nožem u porodičnoj kući u Vranju
Wikipedia.org/Intermedichbo - Copyright Wikipedia.org/Intermedichbo

veličina teksta

Aa Aa

Danas oko 15.30 sati u Niškom kliničkom centru je preminula žena koju je sinoć, u porodičnoj kući u Vranju, nakon rasprave nožem ubo suprug, potvrđeno je za Euronews Srbija iz ove ustanove.

"Nakon nadljuskih napora da je spasimo, na žalost to nismo upseli i ona je preminula", rečeno je iz KC Niš za naš portal. 

Podsetimo, policija u Vranju uhapsila je danas D. P. (45) iz okoline ovog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, saopštila PU Vranje. On se sumnjiči da je sinoć, nakon rasprave, u porodičnoj kući nožem ubo suprugu (45) nanevši joj teške povrede.

Takođe, povređene su i njihove dve ćerke koje su pokušale da zaštite majku, navodi se u saopštenju. Lekarska pomoć ukazana im je u Zdravstvenom centru u Vranju, a potom je četrdesetpetogodišnja žena prevezena u Klinički centar u Nišu.

Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad i MUP u Vranju

Ovim povodom ragovao je i Zaštitnik građana koji je pokrenuo kontrolu rada Centra za socijalni rad (CSR) u Vranju i MUP-a Srbije. 

Zaštitnik građana traži od (CSR) Vranje da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje i da li je Centar preduzeo određene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

Od MUP-a Zaštitnik traži da mu u roku 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju a naročito izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem nadležne policijske uprave, zatim izveštaj o eventualnoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima kao i o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama.

Nasilje u prodici nije problem pojedinca, već celog društva. Ukoliko ste izloženi nasilju ili znate nekog ko je žrtva prodičnog nasilja, pozovite:

Sigurna kuća

0800 011 011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova

011 2769 466 radnim danima 10-19 časova

062 304 560 noću 19-10 časova

Autonomni ženski centar

0800 100 007 - SOS telefon

065 26 56 178 - besplatna pravna pomoć

Oba broja telefona su dostupna radnim danima od 10 do 20 časova.

Tu su i mejlovi zene.savet@azc.org.rs ili pravnapomoc@azc.org.rs.

Komentari (0)

Srbija